11 Şubat 2009 Çarşamba

37 + 3 : 38. Hafta


ben pimpirikli oldum!!! Eskiden bir rahattım. Velet büyüyor bir şekilde, hamileliğim de pek rahat geçiyor edalarındaydım. Yine velet büyüyor, ben yine etrafta sadece 6 aylık hamileler gibi dolanıyorum ama var bir gariplik üzerimde!! Cumartesi doktor randevumuz vardı, bir de çalışamaz raporu alacaktım. Ultrasondayız, doktor göbüşüme baktı, "hmm kremleniyoruz galiba hiç çatlak olmamış" dedi. Hoşuma gitti, bu İlkerin ne kadar güzel olduğumu söylemesi gibi bir etki yarattı üzerimde. Hamilelikte insan kendini çirkin hissediyor. Sonra yerimiz iyice daralmış falan dedi. Derken birşeyleri ölçüyor, tekrar geri dönüp bir daha ölçüyor. Ben miyop insan tam göremiyorum, İlker "FL değeri neden bu kadar düşük çıkıyor" diye sordu. Kendileri uyluk kemiği ve doğuma en yakın tarihi veren ölçüm olduğundan önemli, bizimki 2 hafta önce epey uzun çıkmıştı, hatta şaşırmıştık. 4-5 defa ölçtü, diğer tüm değerler 38 - 39 haftalık gösteriyor, bu değer 33 haftalık. Çocuğum küçülüyor mu??? Doktor nasıl rahat, olur böyle ölçüm hataları diyor, yok ben taktım kafaya, çocuğu içerde iyice büzdüm küçülttüm diyorum. Sonra sezeryan tarihini konuştuk, 18 i olabilir demiştik, belki birkaç gün daha kalması iyi olur deyince, tamam dedim çocuğum gelişmiyor!!! İlker defalarca anlattı, farklı kesitlerden ölçüm alınmıştır, ölçümde hata vardır, kızım sen mühendissin nasıl anlamazsın filan derken ben tabi bastım yaygarayı. İlker konuyu her zamanki sükuneti ile kapattı. Pazar günü Gülnur teyzemizi aradık, pazartesi sabah soluğu muayenede almak üzere sözleştik. Derdimizi anlattık. Epey güldü tabii, ultrason vs tüm muayeneyi yaptı. Ultrason üzerinde ölçüm mantığnı, nasıl farklı sonuçlar çıkabileceğini filan. Tamam rahatladım. Demek ki Gülnur teyzeye gitmemiz gerekiyormuş. Doğumuma da girecek, nasıl rahatladım.
Arca cücesi 3200 gr ve hayatından mutlu görünüyor. Ama tekmeler artık acıkmanın da ötesine geçti, içerde ne yaptığını bilmiyorum ama gerçekten en boş anımı yakalayıp patlatıyor bir tane. Ahhh diye bir ses çıkıyor ister istemez. Ben +13 ile devam ediyorum hayatıma hatta biraz kilo vermiş gibiyim, bugün tartı yarım kilo kadar eksik tarttı. Yine yürürken hamile olduğumu unutup depar atıyorum sonra nefes nefese kalıyorum nineler gibi. Ayakkabılarımı kimseye bağlatmıyorum, sanki madalya takacaklar. Birilerine bağımlı olmamaya çalışan bir yapım var bu aralar.
Cumartesi akşamı Zeynep ve Tufan'ın nişanı vardı. Her ikisinin ailelerinin yanımıza gelip İlkerle bana, bu arkadaşları birleştirdiğimiz için teşekkür etmesi çok mutlu etti. Bu mutluluğun mimarları olarak andılar bizi, utanmasam ağlayacaktım. Pistten inmeye niyetim yoktu, bol bol göbek attım, ama ufak çocukların koşturmacası yüzünden bana çarpar düşürürler diye oturmak zorunda kaldım. Herkes bana aman doğurma bugün geyiği yaptı. Attığım göbeklerden Arca epey korkmuş olacak ki uzun süre tekme atamadı, tırstı galiba, doğuruvereceğim sandı:)İçki içememem ve arabayı kullanmam İlkere yaradı, bol bol içebildi. Genelde bu tür organizasyonlarda o kendini feda eder ben alkol sınırını aşardım. Ah ne günlerdi:)
Kötü haber yine solda soldan boğazım ağrıyor ve geçmiyor. Ilık içilebilecek ne varsa içtim. Ateş öksürük olmadığı için doktor hiçbir şekilde ilaç almamı istemiyor ama ağrı çok fena ve ağrıması için yutkunmama bile gerek yok.
Pazartesi akşamı 2 yıldır ilk defa komşu ziyaretine gittik. Umut benim çocukluk arkadaşım, aynı apartmanda 20 sene birlikteydik, beraber oynardık. İlkerin de ortaokuldan sınıf arkadaşı. Tesadüf bu ya biz izmire taşınıp onlar da evlenince aynı apartmana düşmüşüz yine. Ama 2 yıldır bir türlü ziyaret edememiştik birbirimizi. Daha da ilginci, eşi de hamile ve 2 ay sonra doğum var. 1 saatliğine oturmaya gitmiştik, 3 saatte kalkamadık. En çok bebek muhabbeti yapıldı tabii, sonra apartman dedikodusu. Biz kiracılar olarak herkesi çekiştirdik. Hamileliğimin rahatlığına bir defa daha şükrettim. Nazlının 17 haftalık hamileyken göğsünden kist alınmış, kansere çevirmek üzereymiş, kalp rahatsızlığı varmış ve 4 ay 24 saat kusmuş, sonunda işi bırakmış. Şimdi bacak krampları varmış ve epey kilo almış. Allahım ne zor hamilelikler var dedim. Ama hala acayip pozitifti. Ne güzel birşeyleri dert etmemek lazım belki de , belki de bu rahatsızlıklarla yaşamayı öğrenmiş, isyan etmenin faydası ne diye düşünüyor. Onların kızları olacak ama aralarında sadece 2 ay var, eminim birlikte oynarlar.
Bugün bir ara SSK raporunu İl sağlık müdürlüğüne onaylatıp ofise uğrayacağım. Hala dinlenme turları başlamadı.
Bebek odası yerleşimi yarın. Şimdi omo baby ile yıkanıyor ciciler. Çok iş var daha çoook.

17 yorum:

Oz dedi ki...

Merak etmeye başlamıştım:) Aynen hamileyken bende daimi şofördüm. Hatta bebek haberini arkadaşlarla dışarda kutlamıştık, sonrasında bir yudum bir şey içememek ve araba kullanmak zor olmuştu.:)Evet benim hamile bir arkadaşım da 6 ay yattı. Şükretmek lazım:)

Sevgiler!

Adsız dedi ki...

Yelizcim, ben de sık sık yokluyordum blogunu. İyi oldugunuza sevindim. Hakikaten hala 6 aylık gibi duruyorsun ne güzel, ben kendimi porselen satan dükkandaki fil gibi hissediyorum :)
Ahh bu ölçümler...
İleride / geride çıkan USG sonuclari...
Muhendis olmak ölcülerin tutarsız olmasını anlamaya, evlat soz konusu olunca yetmiyor, İlker beye selamlar :)
İnsanın hamileligini nasil gecirdigiyle ilgili en onemli kriter bakis acisi bence, hamileligin buyuk kısmını yatarak gecirmek zorunda kalan arkadasilarim vardi, ama isteyerek bilerek çıktıklarında yola keyiflilerdi, umarım artık bu kadar sona yaklaşmışken kalan günlerimizi de keyifle geçiririz.
Özletme kendini, sevgiler.

gezicini dedi ki...

geride kalan az zamanı da dinlenerek geçir bence. sonra uykusuz geceler. şimdiden kolay gelsin, Allah'tan sağlıklı bir bebek diliyorum...
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

yelizcim yazmayi unutmusum, bogaz agrisi icin uygulamasi zor olsa da kesin ise yarayan bir yontem;
limonun suyunu bir pamugun uzerine sıkıp bademcikleri (cok zor biliyorum) bu pamukla silebilirsen kesinlikle cozuluyor agri.
Eger bunu yapamazsan az ilik suyun icine koyup limon suyunu, gargara yapabilirsin.
Gecmis olsun.

Simge Kurban dedi ki...

Yelizcim, sadece 13 kilo almış olman çok iyi. Doğrm sonrası çok rahat verirsin o kiloları. Benim bir arkadaş 20+ almıştı, 1 yıla yakın oldu doğuralı, ama hala fazlası var.
Bebişini sağlıcakla doğur, kilolarından kurtul da sana giyim konusunda tüyolar vermeye başlayayım :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bakma sen o fl değerlerine falan. her doktorun elinin ayarı farklı oluyor. bizim oğlan da 32 hafta boyunca önden gidiyodu sonra gelişimi durdu. dışarda daha iyi büyüyolar zaten. ben de hamileyken hafifi nezle olmuştum, bepanthen pastil kullanabiliyosun sadece boğazın için. evde vardı ben hala kullanıyodum hata
şimdi 18inde mi doğuruyosun kısmetse yelizcim??

Tuğçe dedi ki...

Selam Yeliz,
Herkesin yani senin, eşinin, ve Arca nın iyi olduğuna çok sevindim.Foto da süper görünüyorsun, maaşallah süper ideal aldığın kilo.Umarım herşey yolunda gider hep böyle şimdiki gibi...
Bu arada Yelizcm çamaşırlar da kurusun, ütülensin, yerleştirilsin artık dinleneceksin ama değil mi? ;)
Öptüm çok!

yeliz dedi ki...

Özlemcim,
en çok alkol olayı koydu valla şu hamilelikte, hele haberin ardından tatile gitmek ve yat gezilerinde bir yudum bira içememek. Ah bu annelik çok fena:)

haklısın kiraz sevdası,
bırak mühendisliği filan anne olunca - ki daha oldum sayılmaz - insan üstü bir varlık haline geliyorsun. Boğazım biraz geçti ama ılık suya limon denenebilir gibi görünüyor, çok sağol.

yeliz dedi ki...

sevgili gezicini,
senin gibi tecrübeli annelerden aldığım en önemli öğüt bu. gel gör ki şimdi de gece uykusuzlukları başladı. 5 buçuktan beri ayaktayım:( bir mekanizma olup biz hamileleri uyutmalı.

simgecim,
evet 2o kilo ve üzeri zor veriliyormuş. ben de biraz kastım aslında, hani neler yiyesim vardı :) ama biliyorum ki o kadar kilo alsam da veletin doğacağı kilo çok değişmiyor sonra sen başbaşa kalıyorsun. umarım önümüzdeki 1 hafta 10 gün evdeyken olayı abartmam da bu seviyede kalır:) sonra gelsin ciciler, içim gidiyor senin sitene bakarken.

yeliz dedi ki...

merhaba hülya,
geçen doktor ziyaretinde 18 i için gün almıştık, çünkü doktor 20 si demişti, gelişim de süperdi, 2 gün önce olur mu dedik, tamam deyince 18 şubat oldu ama son ultrasondan sonra pimpiriklenince 3-5 gün daha beklesek mi dedik. Çok birşey farketmez dedi doktor, kararsızız. bu pazartesi kontrolümüzden sonra kesinleşecek.

yeliz dedi ki...

merhaba tuğçe,
söz valla artık dinleneceğim:)
bu arada senin de ne kadar az kaldı değil mi? hemen hemen aynı zamanların hamileleriyiz.

Simge Kurban dedi ki...

Yelizcim, blogunu mimledim benim bloga bir bak istersen canım :)

Yesim dedi ki...

Ayy ne kadar da az kalmış Yeliz, senin adına heyecanlanıyorum valla. Minik Arca'yı merakla bekliyoruz...
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

vay kaçak yakaladım seni burada,bende habire bonapetit'e bakıyorum bu kız niye yazmıyor diye! Meğerse buradaymışsın. Aynı mahallede oturup da senden burada bilgi almak ne kadar üzücü! Burası sanırım bayanlar hamamı:) Her neyse iyi olduğuna sevindim. Arkadaşlarına nispet yapayım biraz. Hey millet benim dünyalar güzeli kuzenimi görme şansım var.
Arca'yı kucağıma alma ayrıcalığım var. Onun kokusunu içime çekme güzelliği var. Kıskanın biraz:))
CÜNEYT

ruhdagı dedi ki...

Yeliz'cim, çok sıkı tempoda çalışmaktan hamilelik sıkıntısı çekmeye zamanın mı oldu?

Umarım doğumunda ve doğum sonrasında da her şey çok rahat ve güzel olur.

Hamileler içinde İdolümsün :)

Sevgiler.

yeliz dedi ki...

hehehe abicim naber?
ben sen beni Zühre ablanın bloğundan takip ediyorsun sanıyordum. blogcunun korkunç uygulamalarından bıktığım için blogger a kaçtım geçen yıl ve çok daha mutluyum burada:) herkese selamlar

sevgili ruhdağı,
güzel sözlerinle beni hep motive ediyorsun. çok çok teşekkürler...

hüseyin dedi ki...

Mrb ark benim fl değerim 4 hafta geri çıkıyor femurda o şekilde dr resmen cüce olabilir dedi inanın canım çok sıkkın-: