17 Şubat 2009 Salı

24 Şubat

evet tarih belirlendi. Biraz daha kalsın iyice gelişsin istedik.

gelelim doktor kontrolüne! ben bu adama kılım!! şimdiye kadar değildim de şimdi acayip kıl olmaya başladım. Yine 1 saat ultrason ölçümünü yapamadı, hemşireyi haşladı, telefonda bir hastasını payladı. Ben de yumurtalı içeceği az içtim diye nasibimi aldım kendisinden. Süt içiyorum, yumurta, elma, portakal, kiwi yiyorum hergün, ama bunları karıştırmak iğrenç oluyor. Tamam yumurtayı çıkarıp süt, muz, elmayı karıştır şeklinde lütfetti. Benim kıl olduğumu anlayıp İlker de adama kıllık yaptı, canım kocam benim:) içerde üzerimi giyerken, geçen hafta Gülnur teyzemize gittiğimizi ve rahatlıkla ölçüm yapabildiğini söylemiş!! Oh canıma değsin. Dese ki her zaman ultrasonda istediğimiz pozisyonu alamadığımız için ölçüm yapmakta sıkıntı çekebiliyoruz, ben buna gönül rahatlığı ile ikna olacağım, ama ben o içeceği hergün içmediğim için bebeğimizin küçük olduğu söylemesi çileden çıkardı kısacası!! (ki geçen hafta 3200 gr ölçülen bebek nasıl küçük oluyor, anlamak zor??) Gülnur teyzemin doğuma girmesini istediğimi de iletince, doktorumuz hemen Gülnur teyzemi arayıp mutlaka doğumda bulunmasını arzu ettiğini söyledi. Pek kibarız :) Ama içim rahat etti. Son hafta doktor değiştiremeyeceğimize göre, iyimser yaklaşmaktan başka çaremiz yok.

Önümde bir hafta gibi ilave bir zaman olunca ne yapacağımı şaşırdım, bu haftaya hazırlamışım kendimi. Sabah sisteme bağlanıp şirketteki işlerle ilgilendim, doğum tarihini bildirdim. Sonra buzdolabını temizledim. Gardrobumuzu düzenledim, verilecekleri ayırdım. Çamaşır yıkadım. Anneme gittim, sonra 1 saat yürüyüş yaptım, herkesle telefonla konuştum. Yarın ütüler yapılacak, iyi bari evde hala yapacak iş var:)

9 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

canımDurubilgisayarınspacetuşunukırdığıiçinyapılanakadarolamayacağım.umarım24şubatakadardüzelir
sevgilerle

Adsız dedi ki...

canım benim ha gayret az kaldı. İlk gidişimde ben de doktorumdan nefret etmiştim ve değiştirmeye kesin kararlıydım ama olmadı. İyi ki de olmamış. Beni dünyanın en güzel hamilesi olduğuna inandırıp o koca göbüşüm ve paytak yürüyüşümle bir kuğu gibi hissetmemi sağlamıştı. Artık sonlara geldiniz. Sinirlerin gerilmesi çok doğal, sabır canım benim.Martın 26 nda yanın oradayım inşallha. Seni ve Arca'yı bol bol öpeceğim.

ruhdagı dedi ki...

Çok heyecanlıyım Yeliz :)

Her şey süper olacak biliyorum. Son haftanın keyfini çıkar.

Ayy! süper ya!

kuzunun annesi dedi ki...

Sanada birsey kalmamış Yelizcim . Bosver ölcümleri artık , zaten her zaman yanılma payları oluyor . Bol bol dinlen , uyu , uzun uzun uyu ve son kalan işlerini bitirmeye calıs . Bak 1 ay olacak nerdeyse , dr. harici evden burnumun ucunu bile cıkaramadım .
Takipteyim bende .Bekliyoruz Arcayı .Sevgiler .

huysuz dedi ki...

çok heyecanlı, hadi bakalım :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

geri sayım başladı desene hadi hayırlısı
yaa ben anlamadım bu doktoru. senin yediklerinle bebeğin kilosunun hiç alakası yok. ben haftada 2-3 balık, 3-4 et, her gün süt yoğurt yumurta yedim ama tuna minik doğdu. plasenta geçişe izin vermediğindenmiş. başka bi arkadaşım akşamları tost yiyip yattı, sadece çorba içti kimi zaman vs. gayet kötü beslendi yani ve oğlu 4 kg'nin üzerinde doğdu. alakası yok yani yemek içmekle. zaten doğum kilosu çok da önemsiz, dışarda beslersin sen onu :))
bu arada müsait olabilirsem denk gelirse hastanede ziyaret etmeyi isterim seni çok

Oz dedi ki...

Güzel haberleri bekliyorum!
Bu arada vakit varken hem işleri bitir hem de dinlen:) Dışarıçık :)
Habersiz bırakma bizi!

yeliz dedi ki...

çok geçmiş olsun mukaddes, duru yaramazlığını yapmış yine:)

zühre ablacım annemden duydum geleceğini, çok sevindim. Nil de arcayı görecek, ne güzel...

Kuzunun annesi, ben de aynı fikirdeyim, son günlerim hep dışarda, sonra zaten eve tıkılacağım.

Hülyacım,
sana 100% hak veriyorum. Zaten adama da bu yüzden gıcık oldum, şimdiye kadar birşey demiyordu, son 2 haftadır çullandı tepeme, birileriyle iddiaya girdi galiba çocuğumun doğum kilosu üzerine:) Ne yediğin bir tarafa annenin kanı besliyor mu, bu çok önemli. Kimileri şanslı oluyor genetik bakımdan. Gelebilirsen çok sevinirim. Ege sağlık hastanesinde olacak, sabah 10 gibi.

Özlemcim,
en çok istediğim biraz daha gezebilmek sonrası malum evde tıkılmaca:)

Adsız dedi ki...

Yelizzz inanılmaz heyecanlıyım, sıra senden sonra bana geldi demektir. Hem senin hem kendim icin cok cok heyecanliyim.
Kilo konusunda da :) kesinlikle Hülya ya katilmamak elde degil, ben her yedigime dikkat ettim, karbo almadim dogru durust ve bebek iri...
Bir ay once kadar dogum yapan arkadasim bastı karboyu, boregi, keki, tatlıyı filan. Ama cocuk normal boyutlarda dogdu.
Zaten benim doktorumda bebek alacagini alir sen degistiremezsin demisti.