4 Aralık 2008 Perşembe

Artık seyahat Yasak!!

Frankfurt – 2
Milano – İstanbul aktarmalı – 4
İstanbul – 6
Nurnberg – Münih aktarmalı – 4
İstanbul – 2
Dubai – İstanbul aktarmalı – 4
İstanbul – 4

Bunlar düdükcan ana rahmine düştüğünden beri yaptığı uçak seyahatleri, toplamda 26 defa!
Pazartesi akşam itibari ile 26. seferimizi yaptık ve uçak seyahatlerimizi 28. haftaya girdiğimiz bugünlerde yasağa girdi. Artık uçağa binmek yok. Hani bebekler arabaya bindiğinde susarlarmış veya uyurlarmış diye bir mit var ya bizimkinin aynı tepkiyi uçak için vereceğinden endişeliyim. Artık babacığı ona bir uçak alır, uykusu kaçınca bindirir, bir İstanbul yapar getiririz. Hem en cool – Tuba , en güzel – Gülayşe ve de en sevdiği – Elvan teyzelerini görmüş olur.

Aslında İstanbulda bu defa günübirlik işim vardı, ama aynı gün 2 uçak yolculuğu zor olur diye pazardan gittim istanbula. Akşamüzeri Tubaya gittik, bizim için nefis yemekler hazırlamış, Okka’dan muhteşem zeytinyağlılar kapmış. Deli yedik, bol bol sohbet ettik, dedikodu yaptık. Artık onları bir daha ancak doğumdan sonra görebileceğim. Elvancığım haftaya bayram için izmire geliyor, tek tesellim bu. Cıbıl göbüşümü açtık, düdükcanın hareketlerini seyrettik, tabi 3 bekar bayan için benim ufaklık ciddi merak uyandırıyor. GAP’ten 60 kişinin çıkarılmasına üzüldük, kriz her yerde kol geziyor, azrail gibi nefesi ensemizde. Bu defa Tuba iyi atlatmış ama hep diken üstünde. Düdükcana yine süper baby GAP cicileri getirmiş, pardon numuneleri:) benim GAP cicim yok, velet daha doğmadan kreasyonlarını tamamladı.

Ciciler deyince, aklıma geldi. Hamileliliğimin başlangıcından itibaren hep annelerimizin cicili bicili hamile elbiselerinden jilelerinden giymek istedim. Ama aynı zamanda çok para da vermek istemiyordum. İlkerin annesi gönüllü oldu bana süper 2 elbise dikti. Biri Mudo’dan modelini çaldığımız çiçekli bir kadife jile, diğeri bu yılın trendi ekose elbise. Ekose beni kocaman gösteriyor, ama olsun, nasıl olsa bi daha giymeyeceğim. Tek derdim topuklu giymek, öğleye doğru sırt ve bel ağrıları başlıyor. Düz ayakkabılar hep yanımda. Bu elbiselerle doğuma kadar götürürüm diyorum, süper rahatlar.

Bayramı iple çekiyorum, bol bol dinlenmeye fırsatım olacak, öyle ihtiyacım var ki, kitap okumaya, yayılmaya, film izlemeye...

9 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

uçak yasağının başlamasına sevindim doğrusu, bu sayede belki biraz daha rahat bırakırlar seni.umarım kriz seni etkilemez, açıkcası ücretsiz izinde olmak beni korkutuyor, bir arkadaşım bir ay önce işten çıkarıldı, o da ücretsiz izindeydi. tek tesellim kamuya ait bir banka da çalışıyor olmam ama biz diğerleri gibi memur kadrosunda değiliz. gururla söylüyorum ki eski bir pamukbanklıyım.

zero dedi ki...

isabet olmuş uçak yasağının gelmesi. yoksa düdükcan gelene kadar bir dünya turu yapmış olacaktın sanırım bu gidişle:)

içki yasağı kalktığında açılışı hatay meyhanesinde yapmak istiyorum demişsin ya, ben de orda olmak istiyorum bak ona göre:) hem seni hem düdükcanı görmek hoş olur, şerefine şerefine kaldırırız kadehlerimizi. daha ufacıkken alışsın anason kokusuna demi ama:)

ruhdagı dedi ki...

Ben okurken yoruluyorum inan ve ne zaman mızırdanıcak olsam kendimi "Yeliz'e bak örnek al!" diye azarlıyorum :)

Umarım her şey rahat geçer, fazla zorlanmazsın artık.

Bebeğe benden çokca selam :)

yeliz dedi ki...

valla çok haklısın mukaddes, her an herşey başımıza glebilir, piyasa gerçekten çok kötü bu aralar.

zerenciğim,
çok uzak geliyor o günler ama bi gelse ne güzel olur. düdükcanı da alır gelirim valla. aşerdiğime göre alkolle arası iyi olacak diye yorumluyorum:)

sevgili ruhdağı,
eminim benden beterleri vardır. ben yine de şükrediyorum:)ama artık bundan sonra daha rahatım. en azından seyahat yok:)

Adsız dedi ki...

yelizciğim bu yasak sayesinde birazcık da olsa nefes alabilecek ve dinlenmeye daha fazla zaman ayırabileceksin.Şu ekoseli elbise ile bi foto rica etsem. Lütfen yaaa tomtik Yelizi görmek istiyorum. çünkü bu benim son fırsatım. inanıyorum ki sen düdükcak doğduktan çok kısa bir süre sonra esski formuna kavuşup yeşimle beni ortamızdan çatlatacaksın :)))

Mon Petit Chou dedi ki...

Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Kurban Bayramın kutlu olsun...

yeliz dedi ki...

zühre ablacım,
keşke bu bayram sen de bizimle olabilseydin... bugün sabah bayramlık niyetine ekoselimi giyip ilkere poz vereceğim ve sana göndereceği, kendisi ile şimdiden anlaştık. bu kiloları sanki hiç veremeyecekmişim gibi geliyor:)

Mukaddes,
senin de bayramın kutlu olsun

Oz dedi ki...

Merhaba,
Ben Boyner Limon dan 2 elbise almıştım. Bir de Yeşim Tekstilden çok uygun fiyata hamilelik pantalonu aldım.Çok memnun kaldım:)Aklında bulunsun.;)

yeliz dedi ki...

merhaba özlem,
tavsiyelerin için teşekkürler, eğer çok fazla şişmezsembundan sonra hamile kıyafeti almamayı planlıyorum:)