29 Kasım 2008 Cumartesi

ondan şikayet bundan şikayet



Bugünlerde… Kabızım!

Her sabah birkaç kuru kayısı üzerine su
Hergün en az 2 lt su
Hergün 1 elma
Kepek ekmeği & Salata
Hemen her öğün mutlaka çorba

Yiyorum içiyorum ama tık yok. Tabii ki kabızlık hormonların etkisi ile görülmesi normal bir belirti ama benim sonum hemoroid olacak korkarım. Artık Dilber hala geçer karşıma “utanma evladım, basur zengin hastalığı” der durur:)

Herşey iyi hoş da işte hamileliğin böyle garip sıkıntıları da oluyor. Yediklerinden ishal olmuş ve acile taşınmış zavallı annemin tuvalet macerasını bile kıskançlıkla dinledim. İşin kötüsü karışık bitki çayı veya ilaç da içemiyorsun, yediklerine talimsin. Hadi bakalım sonumuz hayır ola:)

Bugünlerde… Alkol aşeriyorum!

İnanılmaz canım içki içmek istiyor. Hani öyle aman aman düşkünlüğüm de yoktu ama haftada bir arkadaşlarla birlikteyken bira-patates, sonra ara sıra şarap içmeyi sever(d)im. Doğuma az kaldı ama emzirirken de içki yasak ya, ben en az 9 ay daha sahalardan uzak kalacağım. Ama ilkerin sözü var, bu bebek mevzusu bittiğinde toplanıp bizim evde tequila partisi yapacağız. Öff ne temiz ne güzel içkidir o!!!

Bugünlerde … iştahım müthiş açık!

Özellikle de makarna manyaklığı hat safhada!! En azından zeytinyağlı domatesli ama mutlaka yanında salata yapıyorum yoksa 1 tencereyi bitirebilitem var. Ne olacak benim sonum bilmiyorum.

Bugünlerde … reflü top yapmış durumda!

Doktorun verdiği gibi sarı leblebi tıkınıyorum yemekten sonra, ama bana mısın demiyor. Bunlar hep veletin ters durmasından işte!! Kasıklarıma tekmeler atması yetmiyormuş gibi bir de mideme kafa atıyor:) İşimiz var küçük beyle.

Geçen postta herşey harika gidiyor diyordum değil mi? Dilimi eşşek arıları soksun nazar değdiriyorum kendi kendime. Yine de şükür, nankörlük etmemek lazım. bunlar sadece ufak tefek şikayet.

11 yorum:

zero dedi ki...

yani bu kadar güldürdün ya beni, sen de benim kadar gül iyişallah:) sen benim son yazıyı okuma o zaman yelizcim. dün gece oturdum bir meyhane güzellemesi yazdım ki, benim bile yazarken canım çok rakı istedi:) elbet bu günler de geçer canım. şunun şurasında ne kaldı ki doğuma:)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sarı leblebi ka.bı.zlı.k yapar, dolayısı ile gün içinde normale dönmesi için yediklerinizin ve içtiklerinizin yanında reflünüz için bir o kadar da leblebi yemeye devam ediyorsanız düzelme belirtileri görmemeniz normal. Sıkıntılı bir şey olduğunu tahmin edebiliyorum ancak madem çok yararını da görmediğinizi söylüyorsunuz en azından k.ab.ızl.ıktan kurtulmanız için leblebiyi kesmenizi, eğer var ise başka bir çare bulmanızı ve tabii bu arada kayısı, kepek ekmeği-salatalık-yoğurt üçlüsüne devam etmenizi öneririm. Sevgiler,

gezicini dedi ki...

merhaba,
buraya ilk defa geliyorum. şimdiden hayırlı olsun diyeyim. son aylarda yediklerinize dikkat edin bence. gereksiz yere kendinize kilo almayın. bebek için bol sıvı, taze meyve ve haşlanmış sebze. bitki çaylarını da abartmayın. kuru kayısı, erik işe yarıyor. ayrıca mutlaka haftada birkaç kere yumurta. süt içiyordum ben ama herkes içemez. sağlıklı güzel bir bebek dilerim.
doğum güzel geçsin inşallah!
sevgiler
gorki

Yesim dedi ki...

Yelizcim, valla hamilelik de zor ama sonrası da pek kolay değilmiş :) Sen yine de fazla şikayet etme derim ben :) Reflü için leblebi kabızlık yapıyormuş madem soğuk sütü deneyebilirsin, bende epey işe yaramıştı. Kiloları da çok dert etme, emzirirken tıkır tıkır gidiyor valla, benim şimdi sadece 3 kilo fazlam kaldı :)

Mon Petit Chou dedi ki...

o kabızlıktan ben de çok çektim, ben zaten doğal kabızım bir de hamile olunca düşün halimi.ben bol bolekşi elma ve erik yiyip atlatmıştım. tabi bunları yedikten sonra da cırcır olma tehlikesi var..

yusufyusuf dedi ki...

Güzel blog...

The Monster Look ©

yeliz dedi ki...

zerenciğim, canımın çekeceğini bile bile okudum yazını, ah çektim derinden:)bu kadar güzel anlatılmaz ki canım, hamile var canı çeker:)

sevgili pelin,
ziyaretiniz için teşekkürler ve değerli görüşleriniz için de. okuduğumdan beri leblebiyi kesmiş bulunmaktyım, diğer besinler devam!

merhaba gorki,
bloğunuzu henüz ziyaret edemedim, ama en kısa zamanda soluğu orada alacağım. kilo probleminin en çok son aylarda olduğunu duymuştum ben de son 3-4 kilomu son 2 aya saklıyorum, bu sebepten biraz dişimi sıkıyorum şimdilik.

yeliz dedi ki...

yeşimcim,
yoktum bir süredir, bloğuna bakamamıştım, az önce göz attım - henüz okuyamadım - elanın son fotoğrafı çok harika, bakmaya doyamıyor insan. Bu bebekler bu kadar küçükken de bu kadar güzel oluyorlar mıydı?

mukaddescim,
ben de müzmin kabızlardandım, yani duygularını çok iyi anlıyorum. yeşil elma gırla gidiyor ama cırcır benim için bir hayal :)

yusufyusuf,
teşekkürler

Ozguranne dedi ki...

Merhaba Yeliz,

Bana kayısı suyu çok iyi geldi. Sabahları kahvaltıyla beraber içip, gün boyu gerektiğnce içmek kabızlığa iyi geliyor. İkincisi, gerçekten yediklerine çok dikkat etmek gerekiyor. Kabız yapıcı her maddeden uzak durmalı. Ekmek kepek olmalı, kepekli grissini yemeli. Salatalık yenebilir.

Reflü için renniee içilebilir. Doktorunuza sorsanız? Beni çok rahatlattı.

Alkole gelince... Ufff ben de başından beri şarap olsa, rakı olsaa tadindayım. Emzirirken de içilemiyomuş. Ah ah. Anne olmak zormuş:)

28. hafta civarı en güzel dönem bence. Tadını çıkarın bir de çevrede varsa hamile yogasını bir denemenizi tavsiye ederim. Sırt ve sindirim sorunlarına iyi geliyor.

sevgilerimle!!! kolay gelsin
özgür

yeliz dedi ki...

merhaba Özgür anne,
kayısı her derde deva hakkikatten. Reflü azalmaya başladı sanki, yine de bu hafta doktor kontrolünde tekrar gündeme getirmeyi planlıyorum. Yoga konusunda da kesinlikle haklısın. Bir kursa gitmeye vaktim yok ama DVD almıştım, haftada 2-3 defa yapmaya çalışıyorum, gerçekten işe yarıyor.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yeliz merhaba
izmirli hamiş ve anne adayı imişsin çok memnun oldum.
reflüden ben de çok çektim. gaviscon diye bi ilacı var. zaten tek ilaç da o. doktoruna bi sor istersen. bu arada doktorun kim? hangi hastanede doğum yapacaksın? emailime yazarsan sevinirim.sana başka başka konularda da çok tavsiyem olacak :))
h.cinscicekci@gmail.com