3 Ekim 2008 Cuma

Uyku biraz uykuuuu...

Doktora geçen gidişimizde İlkerin sorduğu tek şey "yelizdeki bu uyku hali akşam 9 dedin mi uyumalar ne zaman bitecek?" olmuştu. Doktor uykusuzluğun uyku halinden daha beter olduğunu anlattı, kısaca bırak uyusun dedi:)Şimdi dört gözle normale dönmemi bekliyor. Aslında hak vermiyor değilim, zaten tüm gün ayrıyız, bir de akşam sadece yemekte karşılaşıyoruz, 2 çift laf edemiyoruz ve ben bulduğum heryerde uyuyorum. Misafir filan dinlemiyorum, gözler düşüyor. Ve nasıl tatlı, en sevdiğim tatlılardan daha tatlı. Nitekim bayram tatili de böyle geçti. Arifeden annemlerin yazlığa gittik ama öncesinde ne zamandır gitmediğim şantiyeye uğradık. Nerdeyse herşey bitmiş. İlkerin ilk inşaatı. Satış hala yok ki bu canımızı iyice sıkıyor ve bizi ekonomik dar boğaza itiyor ama onun bu sektör değişiminde yaşadığı tecrübeler motive olmasına yetiyor. Yada öyle görünüyor. Tek eksik bir müşteri :)
Annem muhteşem yemekler ve tatlılar yapmış. Akşam 8-11 arası uyudum tabi, sonra hadi uykum kaçmasın diye 12 de yatağa yattım. Sabah İlkerin annesi de geldi, kocaman bir bayram kahvaltısı, ananem, ablamlar, hep birarada. Çok keyifliydi. Sohbet konusu düdükcana ne isim koyacağımız idi. İlknur ile canlı bağlantı kuruldu. 50 yaş üstünde, birkaç akşam önce var mısın yok musun da annesi çok para kazanan çocuk Doruk ismi öne çıktı. İsim çok güzel de canım arkadaşım Gizemin oğlunun adı Doruk, yani o kadar yakınlarda aynı isimden iki çocuk çok fena. Sonra Deniz, Demir, Doğa, Yiğit, Cenk... Bu arada hayallerimin ismi Efe den tamamen vazgeçtik. Daha doğrusu bize Tanrı tarafından bazı işaretler gönderildiğini düşünüyoruz, çok alacakaranlık kuşağı oldu ama öyle!! Her yanımızda ağlayan çocuklar, yaramazlar hep Efe. Sonra sabahlara kadar anıran 7 yaşında bir velet var, alt kat komşumuz. Bu velet apartman toplantılarında madde olarak geçiyor, "anne ve babası tarafından gece saatlerinde susturulması..." gibisinden. İsminin Efe olduğunu öğrendiğimizden beri bizim için Efe tamamen bitmiştir.
Neyse son gözdemiz ARCA!! Ablamın verdiği isim sözlüğünden bulduk. Temiz, namuslu demekmiş. Hem kolay söylenen bir isim hem kimselerde yok. Şimdilik belirledik gibi ama daha 4-4,5 ay var, her an değişebilir. Bu isme anne, baba karşı pek tutmadılar ama genç nesil acayip beğendi.
Bayramın 1. günü öğleden sonra eve döndük ve ben 3 saat kadar uyudum yine, bu defa sağlam uyumuşum, gece uyuyamadım, Ahlaksız teklif filmine daldım, iki gözüm iki çeşme... biliyorum, defalarca izledim ve ağlamakla alakasız bir film ama tutamıyorum işte. Malum hormonlar :)
Ertesi gün ziyaretlerle geçti, arabada sürekli uyudum, akşamüstü İlkerin kuzenine gittik. Duru adında şahane bir bebekleri var, bütün durular sevimli oluyor galiba... Akşam Avrupa Yakasını izlerken bile uyumayı başarmıştım. Son gün bütün gün evdeydik, kahvaltı sonrası uyudum ama iyi ki de uyumuşum yoksa "There will be blood" filmini izlerken kesin sızardım. O film film değil sanki baştan aşağı bir Daniel Day Lewis!!! Yani bir oyuncu Oscar ı bu kadar mı hakkeder? Film de iyiydi ama oyuncu oyunculuğunu bu kadar konuşturunca film ikinci planda kalmış. DVD nin bonuslarında biri de film öncesi toplanan bilgiler, yapılan araştırmaları içeriyordu. O yıllardan kalma fotograflar ve filmler birebir yansıtılmış neredeyse. Çok incelikle işlenmiş bir film.
Bu tatilin bende bıraktığı en kötü şey sanırım kilo!!! Doktora gittiğimden beri tartılmamıştım, dün itibari ile son 2 haftada 1,5 kilo aldığımı gördüm ve şok oldum. Galiba tüm ay boyunca 1 kilo filan almak lazımdı. Ama o kadar ye, iç , yat, tatlılara yumul, çok normal, inşallah düdükcana gidiyordur da boşa almıyorumdur bu kiloları:)
Yok bunu anlatmadan geçemeyeceğim.
Hamilelikte yoga DVD si ile çalışmalara başladım. Ancak sonlara doğru sırtüstü yada sola doğru yatma kısmı var, hah işte ben tam orada uyuyakalmışım, DVD bitmiş, herhalde en az 10 dakika yerde öylece kestirmişim, ama ne yapayım eğitmen acayip yumuşak konuşuyor ve yoga insanı müthiş gevşetiyor... ahhh uyku ahhhh... sen ne tatlı şeysin:)

8 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

Yeliz'ciğim fırsat varken bol bol uyu, zira hamileliğin sonlarına doğru gece yarısı tuvalete kalkmak gibi çeşitli sebeplerle uyanacaksın ve sonrasında da bebek için. ben şimdi kesintisiz gece uykusuna, şöyle br öğle şekerlemesine hasretim. kimbilir bir daha ne zaman görürüm.

ruhdagı dedi ki...

Hamilelik haberlerinizi yakından takip ediyorum. Önümüzdeki sonbahara hamile kalma planları yapıyorum ve halen emin değilim ne yazık ki!

Okurken ne hoş diyorum ama kendimi bir türlü hazır hissedemiyorum :(
Umarım her şey çok iyi geçer, haberlerinizi bekliyorum.

Sevgiler.

huysuz dedi ki...

Yeliz, Efe konusuna gülemekten öldük biraz önce eşimle beraber. dayanamadım ona da okudum :))) çok haklısın, genelde yaramaz veletlerin adının efe olduğu konusunda. bir tane de bizde var biliyosun :)

amerikan hast. bebek hemşiresi şöyle demişti bana: efeler yaramaz, keremler uslu oluyor :) kerem ismini düşün derim.

bir de hemen aklıma gelenleri yazayım şuracığa isim babında:
han, eren, ömer. bu isimler de küsel sanki.

yeliz dedi ki...

evet evet uyku baldan tatlı, umarım bebek de uykucu olur da birlikte uyuruz doduktan sonra gibi bir fantazim var:)

sevgili ruhdağı, ziyaretin ve yorumun için teşekkürler. kendini bu bebek mevzusuna hazır hissetmek çok önemli, o sinyalleri alamıyorsan çekilen sıkıntılar keyifsiz olabilir.

merhaba Huysuz,
bu efe olayı beni acayip gerince off the table yaptım ve üzerimden bir yük kalktı sanki. isim önerileri hoş gerçekten, ilkerle paylşamalıyım

Adsız dedi ki...

Yelizciğim yogada uyuma kısmına koptum. ama sonradan aklıma mahkeme salonunda sıra beklerken uyuyakalmışım gözümü açtığımda mübaşirle gözgöze gelmiştim :)))ARCA ismine bayıldım Yelizciğim. Tüm ömrü tertemiz anılarla dolu olur inşallah. Çok öpüyorum.

yeliz dedi ki...

haahaha ak ben bu mübaşir olayını bilmiyordum. aman hamiledir ne yapsa yeridir diyorum ben artık

Yesim dedi ki...

Yeliz'cim yoga kısmına koptum ben de :) Gerçekten de kadın çok tatlı ve yumuşak bir ses tonuyla anlatıyor hareketleri, ben de yaptıktan sonra şöyle bir uyusam oluyorum her seferinde :) İlk 3 ayki uykular süperdi, ben özlemeye başladım bile, şimdi malum gecede 4-5 kere tuvalete kalkıyorum ve her seferinde yeniden uykuya dalmak çok zor oluyor.
Arca ismi de çok güzel bence, ya da Arda..
Sevgiler,

yeliz dedi ki...

merhaba yeşim,
Arda benim de en sevdiğim isimlerdendir. Gel gör ki İlkerin kuzeninin ismi olunca koyamadık maalesef.